Opbouw hok

Opbouw hok door de jaren heen. Eind 2003 werd er bij Van Dongen-De Bruin uit Sliedrecht een 13-tal late jongen aangeschaft waarbij, zo zal later blijken, 2 superkweekduivinnen zaten. In oktober 2002 kreeg Tim van Chris Bouhuyzen jr een jong van zijn teletekstduivin (De Schallie van Chris). Met deze 3 superduiven en het eigen dagfondsoort werd begonnen aan de opbouw van een duivenstam, die met name op de vluchten tussen de 600 en 1100 km goed uit de weg zouden kunnen. Deze kolonie beschikt over een enorme drang om op de dag van lossing het thuisfront weer te bereiken.

Wat uit de Koutersduivin van Van Dongen-De Bruijn is gekomen met diverse doffers grenst haast aan het ongelooflijke. Bij echt duivenweer werd Tim door deze duiven eigenlijk continu op vroege aankomsten getrakteerd. Inmiddels is er door de komst van de duiven van Jelle Jellema en Gerard van Tuyl ook voor Barcelona een aparte lijn opgebouwd. De eerste successen met deze duiven bij zwaar duivenweer zijn een feit. In 2020 is het plan om een mooie ploeg klaar te stomen voor de vlucht der vluchten; Barcelona.

In 2017 scoorde Tim 3 vd 3 in de prijzen op een loodzware editie van Barcelona en in 2018 waren het er 3 vd 4 die prijs speelde op wederom een kraker van een vlucht. Het kweekhok is momenteel het fundament voor de toekomst. BRUCE, TINKER BELL, MILOTO1, BRUNELLO en kinderen van de HEILIGE GEEST x TINKER BELL vormen de basis. Allemaal nog heel veel KOUTERSDUIVIN dus!

Wedstrijdduiven

Teletekst

Opbouw Hok vleugel
Opbouw Hok Tim Hage
Tim Hage met Heilige Geest
Nest jonge duiven
Duif Tim Hage